Ny stor grøn fond vælger Agrain som første investering

26.01.2021

Det spirer med grønne initiativer i Danmark, men selv de mest lovende af dem kan have brug et for velmenende skub i den rigtige retning. Og det får de nu. En række store profiler i dansk erhvervsliv og fødevarebranche har skabt Planetary Impact Ventures med det ene formål at investere i virksomheder med grønne forretningsmodeller. 

Deres første investering er allerede fundet med upcycling-succesen Agrain by Circular Food Technology. Bag virksomheden står Karin Beukel og Aviaja Riemann-Andersen, der har formået at skabe en voksende virksomhed ved at forvandle restproduktet mask fra whisky og øl til blandt andet mel, chips og granola.

”Agrain er et lysende eksempel på, at der er et stort potentiale i upcycling og bedre udnyttelse af eksisterende ressourcer. Det er ret godt set og egentlig interessant, at ingen før har taget fat på det. Vi spår dem en meget spændende fremtid og glæder os til at blive en del af holdet og bidrage til udviklingen,” fortæller medstifter af Aarstiderne og medlem af investeringskomiteen i Planetary Impact Ventures, Søren Ejlersen.

Vi har på The Central været Agrains kommunikationsbureau lige fra begyndelsen, og derfor glæder det os at se denne fantastiske virksomhed få et økonomisk og moralsk skulderklap fra nogle af branchens sværvægtere. Bag investeringsfonden står en række centrale personer fra Aarstiderne og Better Collective samt tidligere Irma-direktør Alfred Josefsen og Rosendahl-topchef Mette Maix

Investeringen betyder, at Agrain kan komme endnu længere med deres grønne, bæredygtige ­- og ikke mindst velsmagende – produkter. Et spændende nyt skridt.