Ny eliteuddannelse skal skabe morgendagens hits

24.11.2020

For første gang nogensinde får Danmark en uddannelse, der skal hjælpe sangskrivere til at slå igennem kommercielt på et globalt musikmarked. Bag initiativet står en samlet dansk musikbranche, og her på The Central har vi hjulpet med lanceringen.

Danish Songwriting Academy, som uddannelsen hedder, starter til september 2021, og allerede fra marts kan de første studerende søge ind på den 2-årige uddannelse.

Målet er at samle og organisere den store talentmasse, der findes herhjemme og professionalisere miljøet, for på den måde at skabe det næste store danske kreative eksporteventyr, som man har gjort det med fx møbler og computerspil.

Svenskerne har haft en lignende uddannelse siden 1970’erne – med stor succes. Og Danmark har også selv haft flere succesrige hitskaber som fx Cutfather, der er bestyrelsesmedlem for den nye uddannelse. Men det er først nu, at de danske sangskrivertalenter får muligheder for undervisning i alt fra akkorder til algoritmer.

”At skrive og producere musik er et professionelt håndværk, der kræver, at man kan tænke både kreativt og markedsorienteret. I Danmark har vi talentmassen, og vi har en stærk sangskrivertradition, men vi udnytter ikke det fulde kommercielle potentiale,” siger Niels Mosumgaard, formand, Danish Songwriting Academy.

The Central har hjulpet med lanceringen, der skabte omtale i en række af de landsdækkende medier som blandt andet Berlingske Tidende, P1 og Go’ Morgen Danmark.